‘Meteor, onze blonde Hongaar’

Vivian en MeteorHet onderstaande verhaal over het Hongaarse rijpaard Meteor kregen we per mail van zijn eigenaren Monique en Vivian:

Vorige zomer kwamen Vivian en ik de trailer ophalen bij Henk en Daniëlle, toen zagen we hem voor het eerst. Meteor, een prachtige vierjarige palomino ruin uit Hongarije. Het was liefde op het eerste gezicht. De tweede kennismaking was ook erg aangenaam.

Meteor was niet alleen een heel mooi paard met een bijzondere kleur en prachtige blonde manen en staart maar  hij bleek ook nog een heel vriendelijk paard en tijdens de proefrit merkten we dat hij hele fijne gangen had. Ik kon er niet meer van slapen en mijn jongste dochter Vivian zag het ook wel zitten…. ons eigen paard. Nadat hij bij de hoefsmid en de tandarts was geweest en natuurlijk na de overdracht was hij eindelijk echt van ons. In het begin had hij nog wat streken maar dit was puur jeugdig enthousiasme! Op stal bleek hij echt een super knuffelpaard! Meteor verhuisde naar de stal waar ook Jesco en Estel staan; twee NRPS’rs waar Vivian op rijdt. Na even wennen zijn de drie paardjes echt gek met elkaar.

Nu hebben we hem al weer bijna een jaar en voor buitenritten is hij echt een heerlijk paard. Hij wil ook heel graag werken. Dressuur en springen kan hij goed en vindt hij leuk. Het allerleukste vindt hij echter crossen en lekker door het water galopperen. Een echte officiële wedstrijd hebben we nog niet met hem gereden maar we hebben al wel samen de Tripalon in Gorssel gereden. Dit was erg leuk. In de toekomst gaan we zeker nog veel leuke dingen met hem beleven.

Vivian en Monique van den Berg

EngelsDuits