Acari naar Overijsselse kampioenschappen

Acari en Gerlin van der KolkGerlin van der Kolk en Amazing Diamond (Acari) hebben zich geplaatst voor deelname aan de Overijsselse kampioenschappen op 13 augustus in Balkbrug. Het stel vloog razendsnel door de B dressuur. “Na de Overijsselse kampioenschappen gaan we L1 starten, want we hebben nu al van 6 wedstrijden 30 winstpunten en moeten dus verplicht over naar het L1”, mailde Gerlin ons vandaag.

Gerlin en Acari hebben de B dressuurfinale gewonnen tijdens de Almelose Ruiterdagen twee weken geleden. “Vrijdag hadden we een 1e prijs met 207 punten. Zaterdag waren we 2x 1e geworden met 196 en 199 punten en op zondag wonnen we de finale klasse B categorie ABCDE! En toen moest ik haar weer opzadelen, want ik kreeg een deken op en zo’n sjerp om en toen mocht ik een ereronde rijden. Dat vond ze eerst nog wel eng, want ze kende het niet, maar het ging gelukkig allemaal goed!”

Het succes van de combinatie ging onverminderd voort. “Afgelopen zaterdag heb ik wedstrijden in Rijssen gehad (kringkampioenschappen) in de klasse B cat. DE (28 deelnemers). De 1e proef had ik een 1e prijs met 205 punten, in de 2e proef had ik een 1e prijs met  213 punten en ik ben kringkampioen geworden met Acari. Ik heb me dus ook geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen op 13 augustus in Balkbrug.”

Om over een tijdje vol vertrouwen op springwedstrijden uit te kunnen komen, zijn Gerlin en Acari hard aan het oefenen. “Het springen gaat nu ook al de goede kant op. Ik heb meegedaan aan de springclinic van vier springlessen op de manege. Daar leer je echt veel van. Vorige week dinsdag was de laatste les van de springclinic en toen mochten we een parcours springen. Thuis zou een parcours van 90 centimeter al wel lukken, maar voor op wedstrijden heb ik nu nog teveel spanning mee.”

Uiteraard wensen wij Gerlin en haar Amazing Diamond heel veel succes tijdens de Overijsselse kampioenschappen!

EngelsDuits