Winterswijk: Brechtje en Lady winnen OSGW

Lady van de Visserij met Brechtje PiekVoor Brechtje Piek en Lady van de Visserij (v. Breeton Dai) was de Onderlinge SGW van de WR&PC in Winterswijk de derde wedstrijd samen en bovendien het SGW-debuut. De combinatie won de klasse B-groen.
De dressuur ging alweer beter dan de vorige keer. Lady liep netjes afgebogen en Brechtje reed nette figuren. Ze kreeg van de jury mee dat ze meer op haar houding moet letten en bovendien liep Lady zo nu en dan nog even in de verkeerde stelling. Met 173 punten behaalde de combinatie nog een zevende prijs in dit onderdeel. Vervolgens was de cross. Dat verliep heel goed. Bovendien smaakte het Brechtje en Lady na afloop zichtbaar naar meer. In het afsluitende springparcours ging het duo heel ontspannen en netjes foutloos rond.

Voor de Welsh B stermerrie Lady van de Visserij voorlopig geen crossen meer. Zij is drachtig van de zwartbruine Welsh B-hengst Equus Raspoetin (v. Hondsrug Raspoetin). Lady’s moeder Henriette-Rose (v. Woldberg’s Mozart) is drachtig van Spring Star’s Spirit en Lady’s tweejarige zoon HSH Eternity (v. Spring Star’s Spirit) is al licht in (longeer)training genomen.

Escada en Milou
Tijdens de Onderlinge SGW deden ook Milou Onderdijk en Escada HSH (v. Escudo II) van zich spreken. De combinatie won de klasse M/Z en verdiende twee wisselbekers (beste SGW-amazone WR&PC en beste Winterswijkse SGW-combinatie).

EngelsDuits