Hellendoorn: Menai Nanci reserve sectiekampioen

Menai Nanci en Sanneke tijdens de keuring in Hellendoorn 2012Menai Nanci (v. Menai Cadfridog) van Sanneke Agema en Joh. de Boer is zaterdag reservekampioen geworden van de volwassen Welsh sectie C merries op de regionale keuring van het NWPCS in Hellendoorn. De valkmerrie is bovendien uitgenodigd voor de nationale merriekeuring in Kootwijk.

Nanci is een oude bekende van HSHorses. In oktober 2010 kochten we de merrie van haar fokker Peter Jones in Wales en lieten haar naar Nederland transporteren. Daar verkochten we haar als menpony. Haar huidige eigenaresse Sanneke Agema mailde ons zondag het goede keuringsresultaat.

Sanneke: “Ik zou jullie eens even een mailtje met foto’s sturen van Menai Nanci. Dat is nu een zeer geschikt moment want we hebben gister succes gehad met haar op de regionale keuring in Hellendoorn. Reservekampioen en een doorverwijzing naar de nationale merriekeuring!

Ik had stiekem een beetje gehoopt op de NMK maar wist echt niet of dat er in zat, maar dit was zeker boven verwachting! Gaat verder helemaal super met haar, we zijn nog steeds erg blij met haar. Ik rij zo af en toe op haar voor de afwisseling en nu gaan we ook weer verder met de kar. We wilden haar eerst klaar hebben voor de keuring voordat we haar voor de wagen zouden zetten.”

We wensen de eigenaren uiteraard heel veel succes op de NMK en natuurlijk ook veel rij- en menplezier met Menai Nanci.

Er zijn prachtige foto’s gemaakt door Jody Wignand Fotografie: klik hier

Update: tijdens de Nationale Welsh Merriekeuring 2012 is Menai Nanci ster geworden

EngelsDuits