Achterhoek: Lobke met Calimero en Princess naar GK

Links: Jill, rechts: Lobke.
Links: Jill, rechts: Lobke.

Lobke Geerdink en Princess HSH zijn vijfde geworden van de kring Achterhoek in de B dressuur DE en hebben zich daarmee geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen. Met Calimero HSH werd Lobke eveneens vijfde, maar dan in het B springen DE en ook dit stel mag naar de GK. In het M springen bij de paarden selecteerde Milou Onderdijk zich met Escada HSH voor de regiostrijd.

Ook in de B dressuur DE, met evenveel plaatsingspunten als Lobke en Princess, werden Jill Beking en Winkie HSH zesde en zij staan eerste reserve voor de GK. En op de zevende plaats staat Ellis Houwers met Tango (die we als driejarige op de veiling in Wales kochten).

In de dressuur klasse L1-DE zijn Lobke Geerdink en Calimero HSH vijfde geworden van de kring. Hiermee staan ze tweede reserve voor afvaardiging naar de GK. In het B springen DE werd dezelfde combinatie eveneens vijfde en dat is ruimschoots een startbewijs voor de Gelderse kampioenschappen.

De Gelderse kampioenschappen worden dit jaar in Ruurlo gehouden. Deze zijn op 3 augustus 2013 voor de pony’s en op 9 en 10 augustus voor de paarden.

EngelsDuits