Lunteren: King eerste premie en naar nationale keuring

Lithoijen King HSH ©Wendy Scholten
Lithoijen King HSH ©Wendy Scholten

Ons fokproduct Lithoijen King HSH (v. Leuns Veld’s Winston) is vandaag op de NRPS keuring in Lunteren gewaardeerd met een eerste premie en een uitnodiging voor de Nationale NRPS keuring in Ermelo.

Op 11 mei berichtten we dat Ilonka van de Steegeind hadden verkocht aan haar fokker Wil van Vlijmen, maar dat haar veulen King na het afspenen weer terug zou komen naar zijn fokker: HSHorses. Ondertussen is ook King verkocht aan Wil van Vlijmen, die het hengstje graag wilde laten registreren bij het NRPS. Vandaar dat hij nu door het leven gaat onder de naam Lithoijen King HSH. Voor het NRPS moet de naam van hengstveulens namelijk beginnen met dezelfde letter als die van de vader (in dit geval Leuns Veld’s Winston).

Wil van Vlijmen gaf Lithoijen King HSH op voor de regionale NRPS-keuring in Lunteren, waar hij zich zeer goed liet zien. Hij liep lange tijd op kop en werd uiteindelijk als tweede geplaatst in een mooie groep met acht knappe eerste premie-veulens. Dit leverde hem naast de eerste premie ook een uitnodiging voor de Nationale NRPS keuring op 10 augustus in Ermelo op.

Moeder Ilonka van de Steegeind mocht even later aantreden in een groep met kwaliteitsvolle stermerries. Ook zij kreeg een eerste premie en een uitnodiging voor Ermelo.

We wensen Wil van Vlijmen en zijn achterban heel veel succes op 10 augustus.

Lithoijen King HSH en eigenaar Wil van Vlijmen.
Lithoijen King HSH en eigenaar Wil van Vlijmen.
Ilona-King-Lunteren-2013 (2)
Lithoijen King HSH
Ilona-King-Lunteren-2013 (3)
Lithoijen King HSH
Ilona-King-Lunteren-2013 (1)
Ilonka, King, Wil en Jill.

UItslag Lunteren King

 

 

EngelsDuits