Ermelo: Nieuw Linderts Stef goedgekeurd met 1e premie

© Vivian Hesen
© Vivian Hesen

Nieuw Linderts Stef (v. Hogelands Nandor), de hengst die we in training hadden voor de Centrale Hengstenkeuring van het NWPCS , is vandaag in Ermelo met een eerste premie goedgekeurd als dekhengst. Een super resultaat voor ons, maar zeer zeker ook voor fokker Gerrit Prinsen en mede-eigenaren Bertus en Marga Maas.

Juryvoorzitter Peter Goumans sprak van “een rastypische, sterke en goed bespierde hengst, met zeer goede kwaliteit van beenwerk. Beenwerk dat hij ook zeker goed weet te gebruiken.”

Bovendien waren alle drie hengsten waar onze merries drachtig van zijn aanwezig. Allereerst Devine van de Prinsenhof, de blonde voshengst waar Lady van de Visserij een veulen van verwacht. Een jaar ouder dan tijdens zijn goedkeuring als driejarige vorig jaar. Hij was nog mooier geworden, liet zijn super bewegingen weer goed zien en liet twee hengsten die vorig jaar voor hem geplaatst waren, nu achter zich. Ook later onder het zadel liet hij zien een fijne hengst te zijn.

Toen de palomino NWR-hengst Leuns Velds Winston, waar onze NRPS D-pony merrie Ilonka van de Steegeind een veulen van verwacht. Hij kreeg het sportpredicaat uitgereikt en showde zich super onder het zadel. Winston werd op 2 februari reserve regiokampioen Z2 dressuur met Rianne Kooistra.

En dan de palomino Nilantshoeves Zippo, waar Henriette Rose een veulen van verwacht. Hij werd als eerste geplaatst bij de nieuw goedgekeurde 3-jarige sectie B hengsten en werd later als klap op de vuurpijl ook sectiekampioen (hij liet dus alle B-hengsten achter zich).

EngelsDuits