Twee weekenden HSHorses Dressuur Concours rond de Pasen

Nienke met QuirroHet voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent, net als vorig jaar, dat de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub (WR&PC) in en om haar sfeervolle accommodatie aan de Steengroeveweg het HSHorses Dressuur Concours op haar agenda heeft staan.

Op zaterdag 30 maart is het, van 13.00 uur tot 19.00 uur, de beurt aan de ponyruiters en -amazones om in de dressuurklassen B t/m M2 het beste hoefje voor te zetten. Het daaropvolgende weekend zijn de ruiters en amazones met paarden aan de beurt. Op zaterdag 6 april starten de B t/m L2 combinaties en de volgende dag, zondag 7 april is het niveau nog een tandje hoger met de deelnemers in de klassen M1 t/m Z2.

Onderlinge wedstrijd
Tussendoor organiseert de WR&PC bovendien nog haar onderlinge wedstrijd. Dit is op maandag 1 april, Tweede Paasdag. Zowel de deelnemende leden van de pony- als van de paardenafdeling van de club gaan van start met de dressuur. De eersten beginnen om 8.30 uur. Vanaf ca. 13.00 uur zijn de combinaties te bewonderen in het springparcours.
Iedereen is welkom om tijdens deze dagen rond de Pasen te komen genieten van mooie en sportieve paardensport aan de Steengroeveweg 30 in Winterswijk.

Een van de vele deelnemers aan het dressuurconcours is Febe van Zwambagt, die met de beide pony’s die ze mee neemt, in het nationale A-kader is opgenomen. Uiteraard doen er ook (ex)HSHorses-pony’s deel, waaronder Quirro (foto). Nienke Breukers maakt haar officiĆ«le wedstrijddebuut met deze vosruin.

EngelsDuits