Marathon Meddo: Hope wint en First Lady derde

Wedstrijddebuut HSH First Lady
Wedstrijddebuut HSH First Lady. Foto: Daniëlle Carrière

Menteam HSHorses kwam gisteren tijdens Menmarathon Meddo aan de start met twee teams. Dat leverde Team Hope een eerste prijs op bij de hobbyklasse pony’s en Team First Lady een derde prijs in de vaardigheid.

Hope HSH. Foto: Emile Talen
Hope HSH. Foto: Emile Talen

De vierjarige bruine Welsh sectie C-merrie Hope HSH (v. Hope Cadfridog) liep haar eerste menmarathon met Daniëlle Carrière en groom Jill Beking. De evenoude, door HSHorses gefokte, palomino Welsh sectie B merrie HSH First Lady (v. Spring Star’s Spirit) maakte haar wedstrijddebuut en werd door Henk Smalbraak (en weer groom Jill) uitgebracht in de vaardigheid.

Hope HSH begon met een mooi vaardigheidsparcours, waarin geen ballen rolden, maar wel 2,4 strafpunt voor tijd genoteerd moest worden. Team Hope stond na de vaardigheid, met 0,4 strafpunt verschil op de nummer 1,  tweede in de klasse met 7 deelnemers.

Menteam HSHorses. Foto: Emile Talen
Menteam HSHorses. Foto: Emile Talen

De marathon verliep mooi vloeiend. Vanwege de nog vrij jonge leeftijd en ervaring van Hope werd nog niet alles uit de kast gehaald, maar de hindernissen werden vlot, vloeiend en foutloos gereden. Met een vierde plek in de marathon werd de eindzege binnen gehaald met 0,6 strafpunt verschil.

Team First Lady

HSH First Lady. Foto: Daniëlle Carrière
HSH First Lady. Foto: Daniëlle Carrière

Voor First Lady was het in Meddo haar wedstrijddebuut. Henk had haar vlot en fijn aan het lopen en zette, ondanks 0,6 tijdfouten, één van de snelste tijden neer. Helaas rolde daarbij wel twee ballen. Dit resultaat bleek later goed voor de derde prijs tussen 17 deelnemers aan de vaardigheid.

Videos

Hope HSH en Jill. Foto: Emile Talen
Hope HSH en Jill. Foto: Emile Talen

Hope HSH marathon
Hope HSH vaardigheid met Jill
HSH First Lady vaardigheid

Klik hier voor meer foto’s

EngelsDuits