Rianne en Eastwood KNHS kampioen L2

Rianne en Eastwood. ©DigiShots
Rianne en Eastwood. ©DigiShots

Vandaag bewees nog maar weer eens dat je als fokker sterk afhankelijk bent van waar een pony terecht komt. Rianne Ubels stuurde haar Welsh B valkruin Quality’s Eastwood in Ermelo heel vakkundig naar het KNHS kampioenschap in de L2 dressuur categorie C met een mooie score van 68,22%. Eastwood werd in 2009 geboren, hier in de stallen van HSHorses als HSH Eastwood.

Eastwood, een prachtige zoon van de stermerrie Maashoeven’s Dream Day (v. Breeton Dai) en  Hogelands Nandor (v. Eyarth Caradog), was praktisch wit toen hij werd geboren. Hoe ouder hoe werd, hoe geler zijn vacht en hoe zwarter zijn manen. Inmiddels is hij een knappe valk met een warme gele kleur en gitzwarte manen.

Eastwood groeide met name op met een andere Welsh B-hengst, namelijk HSH Eternity (v. Springstar’s Spirit) en we maakten beide klaar voor de Welsh hengstenkeuring in 2012 ons debuut als hengstentrainers/voorbrengers. Eastwood wilde altijd werken en je moest eigenlijk alleen maar ‘ho’ zeggen en hoefde hem nooit aan te sporen.

Eastwood heeft ontzettend veel uitstraling, maar op de hengstenkeuring had hij veel last van spanning en liet te weinig beweging zien. Er was veel belangstelling voor de Nandor-zoon en in eerste instantie is hij verkocht voor de mensport.

Zover is het niet gekomen, want Rianne en haar ouders kwamen bij de nieuwe eigenaar oog-in-oog met Eastwood en waren op slag verliefd. De opleiding van Eastwood tot dressuurpony begon, maar ging niet zonder slag of stoot. Eastwood was soms zo bang, dat Rianne’s ouders op het punt stonden om hem toch maar weer te verkopen. Maar dat maakte Rianne verdrietig en strijdvaardig besloot ze om door te zetten.

Vorig jaar maart, ongeveer een jaar nadat ze Eastwood kocht, reed Rianne haar eerste wedstrijd met hem in de B en won. ’s Avonds belde Rianne ons enthousiast op om dit te vertellen en zo hield ze ons het afgelopen jaar wel vaker op de hoogte. We zijn afgelopen herfst nog bij het stel op bezoek geweest in Barsingerhorn.

Na een periode van veel eerste prijzen, maar ook van tegenslagen, zat Rianne vandaag in Ermelo met de gouden KNHS medaille om haar nek en had Eastwood een prachtig kampioenslint om zijn hals en een KNHS deken op. Met een zeer correct uitgevoerde en vakkundig gereden proef scoorde Rianne met haar lekker ontspannen ogende Eastwood 68,22% Een mooie overwinning voor deze 11-jarige doorzetster, waarmee ze ons als fokkers heel trots heeft gemaakt!

Met haar andere pony, de NRPS’er Marinka, was Rianne overigens vijfde in de klasse Z1.

EngelsDuits