Rocket HSH achtste van Gelderland in B springen (met video)

Lobke en Rocket HSH.
Lobke en Rocket HSH.

Lobke Geerdink was gisteren succesvol tijdens de Gelderse kampioenschappen in Zieuwent-Harreveld. Nadat ze met haar D-pony Calimero HSH zesde werd in het L springen, behaalde ze met onze D-pony Rocket HSH een achtste prijs in het B springen.

Met Calimero sprong Lobke twee foutloze manches en had ze vervolgens een balk op de laatste hindernis van de barrage. Het leverde hen een zesde prijs van 36 deelnemers op.

VIDEO BARRAGE CALIMERO

Met Rocket sprong Lobke een foutloos basisparcours. Ruim de helft van de veertig deelnemers bleef hier foutloos, er kwamen namelijk 24 combinaties terug in de barrage. Hier gingen Lobke en Rocket heel netjes en foutloos rond en werden gewaardeerd met 72 punten voor stijl; goed voor de achtste prijs. >

VIDEO BARRAGE ROCKET

Jill & Winkie

Ondertussen reed Jill Beking met haar KWPN E-pony Winkie HSH (v. Cobra) een score van 60,17% in haar individuele B-proef en sprong ze een mooi foutloos rondje voor het verenigingskampioenschap, wat er mede aan bijdroeg dat de WR&PC zesde werd (van 20).

WR&PC

Ook Lobke reed mee in het verenigingskampioenschap waarin de WR&PC zesde werd. Voor haar L2-proef met Siepke’s Princess HSH (v. Orchard Red Prince) behaalde ze 195 punten. Met Calimero zat Lobke bovendien in het WR&PC-viertal dat dat met 314 punten vierde werd (van negen).

EngelsDuits