Kotten: HSH First Lady derde in vaardigheid

Marathon Kotten 2015 - Ron Rensink (512x640).jpgMenteam HSHorses kwam zondag met twee pony’s en vier menners aan de start van Marathon Kotten in het Verinkbos. De zelfgefokte palomino Welsh B merrie HSH First Lady (v. Spring Star’s Spirit) liep in de vaardigheid met Henk Smalbraak naar een derde prijs. Het team was foutloos. Ook Mirthe van Londen reed vaardigheid met First Lady. Zij had een bal en eindigde op de zesde plaats (van 11).

Daniëlle Carrière nam met de Welsh sectie C merrie Hope HSH (v. Hope Cadfridog) en groom Jill Beking deel aan de marathon hobbyklasse enkel- en tweespan pony’s. Daar nam het team het op tegen vier tweespannen en nog een enkelspan en bezette uiteindelijk de derde plaats. In de vaardigheid lieten ze met een vlotte, foutloze ronde alle vijf achter zich. De marathon verliep vlot en hierin moesten ze qua tijd een span voor zich dulden. Echter in hindernis drie reed Daniëlle een verkeerde route en moest 20 strafpunten laten noteren. Jill Beking mende met Hope vervolgens nog een nette, foutloze vaardigheid en eindigde op de vijfde plaats.

Noemenswaardig is dat van alle elf deelnemers aan alleen de vaardigheid, alleen Henk en Jill alle ballen op de kegels lieten liggen. Een afgeworpen bal was vijf strafseconden en zodoende eindigden veel snellere combinaties die er wel een bal af reden, voor hen in de uitslag.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=epZQfBrhAg8]

EngelsDuits