In memoriam HSH First Lady

? 29 mei 2010 – 30 januari 2020 ?

De Welsh B palomino stermerrie HSH First Lady is op 30 januari 2020, vanwege een plotselinge bloeding, overleden. Dit gebeurde op de poetsplaats, waar ze met spangenoot Wiske en dochter HSH My Lady stond te wachten tot haar stal schoon was. De schok was groot voor Martijn, die tijdens het uitmesten getuige was van dit noodlottige voorval.

First Lady werd op 29 mei 2010 in de ochtend geboren. Als haar moeder staat de bruine stermerrie Lady van de Visserij (v. Breeton Dai) te boek en haar vader is de valkhengst Spring Star’s Spirit).

Vier veulens

Bij HSHorses, haar fokker, bracht First Lady vier veulens. Eerst de twee bruine merrieveulens HSH Lucky Lady en HSH My Lady die beide Willow Tree’s Amigo als vader hebben. Vervolgens werden van de palomino Maarlens Romeo het palomino hengstveulen HSH Nobility en vorig jaar het cremello merrieveulen HSH One Perfect Lady geboren.

Mennen

Tussen het fokken door hebben Henk en Daniëlle met haar gemend. Henk was met haar succevol op enkele oefenmarathons in enkelspan en tandem (met de bruine Hope Ingaberg) en Daniëlle startte de palomino op een handjevol Dressuur & Vaardigheid-wedstrijden.

Keuring

HSH First Lady werd volwassen kampioen op de regionale Welshkeuring in Heteren en ster op de Nationale Merriekeuring in Kootwijk.

Volledig de mensport in

Met HSH My Lady en HSH One Perfect Lady als opvolgers, ging First Lady in september vorig jaar met fokpensioen en ging naar Martijn ten Pas die haar en de bruine Wiske voor een carrière in de tweespansport verder opleidde. Dat verliep zeer voorspoedig. De wedstrijdplanning voor het outdoorseizoen was net afgelopen weekend gemaakt.

We wensen Martijn, Esther en de kinderen veel sterkte. Bedankt voor de goede zorgen voor en mooie momenten met First Lady het laatste halfjaar!

EngelsDuits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.