Boxerpups 15-11-14

Boxers van de Guldenweg

Op 15 november 2014 kreeg Ziva een nestje (vier reuen en een teef) van de dekreu Lorenzo van Wordanis.

  • Abby
  • Bikkel
  • Banjer
  • Roxx
  • Brembo

Alle foto’s en video’s staan hier

Dagboek

3 oktober 2015: Vandaag hadden we de reünie en alle pups (en de meeste baasjes) waren aanwezig hier aan de Guldenweg. Poeh! Wat zijn die jongens gegroeid. Ze waren allemaal al groter dan moeder Ziva en hun zusje Abby. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt en zowel de ‘pups’ als moeder Ziva hebben lekker met elkaar gespeeld

Bekijk hier alle foto’s van de reünie

IMG_5785

11 januari 2015: Brembo en Roxx zijn vanochtend met hun nieuwe baasjes mee gegaan. Wij wensen Pascal & Ellen & Tara en John-Paul & Pascale & Lois & Vygo veel plezier met deze lieverds.

Van Banjer en Bikkel hebben we inmiddels al goede berichten en leuke foto’s en video’s gehad. Zo heeft Bikkel al kennis gemaakt met zijn nieuwe vriendje Wouter (video) en heeft Banjer lekker gespeeld met zijn nieuwe vriendje Myka (video).

Alle foto’s die gemaakt zijn door Annet Piek op 22 december zijn inmiddels in het album toegevoegd. Ze zijn hier te bestellen.

221214_25 Brembo kl (640x427)
Brembo. Foto: Annet Piek
221214_52 Rox a kl (640x427)
Roxx. Foto: Annet Piek

10 januari 2015: Banjer en Bikkel zijn vanochtend met hun nieuwe baasjes mee gegaan. We wensen Riekie & Drikus en Marja & Pieter & Brigitte & Yvonne veel plezier met deze schatten.

221214_29 Banjer kl (640x427)
Banjer. Foto: Annet Piek
221214_42 Bikkel kl (640x427)
Bikkel. Foto: Annet Piek

9 januari 2015: Ziva heeft vandaag nog even lekker gespeeld haar vijf pups. We gaan deze tafereeltjes missen (video). Toch zal Ziva ook opgelucht zijn dat vier ondeugden ‘op zichzelf’ gaan wonen (video).

7 januari 2015: Video

5 januari 2015: Vandaag kregen we de CD met foto’s gemaakt op 22 december door Lux(e) in Beeld! Annet Piek Fotografie. Ze staan in het album. Volgende week plaatsen we daar nog een deel.

221214_283 namen kl (640x427)
Foto: Annet Piek

4 januari 2015: De pups hebben dit weekend al veel bezoek gehad waar ze lekker mee hebben gespeeld. Daarna zijn ze natuurlijk moe en gaan ze slapen. Ook aan het stofzuigen raken de pups al gewend. De meesten kijken even maar slapen vervolgens gewoon door (video). Ook hebben ze geholpen de wasmachine uitpakken. Foto’s daarvan staan in het album.

4 januari 2015

3 januari 2015: Zeven weken oud zijn ze alweer. Volgend weekend gaan Banjer, Bikkel, Roxx en Brembo al naar hun nieuwe baasjes. De pups worden steeds zelfstandiger. Ze zijn graag buiten, ook op een druilerige dag als vandaag (video) of in de paardenstal (video). Een paar keer op een dag laat Ziva ze nog wel bij haar drinken. (video)

2 januari 2015: Vandaag zijn Bikkels baasjes op bezoek geweest. En wat hebben ze lekker geknuffeld met Bikkel, zijn broertjes en zusje en natuurlijk ook met Ziva en Mowgli. Nog acht nachtjes slapen en dan mag Bikkel met ze mee naar Zeeland.

Van gisteren hebben we ook nog wat foto’s aan het album toegevoegd. De pups hebben toen het droogrek met dekentjes omgetrokken en zijn er lekker op gaan slapen. Slimme snuiters.

2 januari 2015

1 januari 2015: Gelukkig Nieuwjaar! Om het jaar goed te beginnen is hier nog een leuke video van gistermiddag.

31 december 2014: Op de laatste dag van 2014 nog twee videos. Eén van buiten (video) voordat de pups alle kanten op gaan en ik niet meer kon filmen omdat ik ze in de gaten moest houden. En één van het spelen binnen (video). Op de buitenvideo is op de achtergrond wat geknal te horen, maar daar geven de pups niets om. We hebben de halsbandjes vervangen door grotere, aangezien ze uit de kleine gegroeid waren. Die nieuwe bandjes hadden ze echter maar in drie kleuren. Banjer heeft bruin, Abby en Bikkel rood en Roxx zwart. Brembo’s zwarte bandje is er nog niet, dus hij moet het even zonder doen.

Fijne jaarwisseling allemaal!

30 december 2014: Vandaag is een spannende dag voor de pups. Eerst komt er iemand van de Raad van Beheer om ze te chippen en daarna gaan ze naar de dierenarts om geënt te worden. UPDATE: de pups zijn inmiddels allemaal gechipt en geënt en gezond verklaard door de dierenarts. Ook hebben ze de derde ontworming gekregen.

Tijdens het ontbijt aan de Guldenweg vanmorgen waren ze gewoon nog lekker aan het eten (video). Aan het einde hoor je Brembo een piep geven. Vervolgens hebben we de deur meteen open gedaan en is hij buiten zijn behoeften gaan doen. Knappe hond.

28 december 2014: We hebben de pups gisteravond gewogen en ze wegen nu allemaal tussen de 5 en 6 kilo. De pups spelen veel en doen hun behoeftes al steeds vaker buiten. ’s Ochtends mogen ze mee met Henk paarden voeren. Roxx, Bikkel en Abby krijgen toch veel met paarden te maken, dus dan kunnen ze vast wennen. Helaas zijn de videos die we hiervan hebben gemaakt veel te donker. Ook kippen vinden de pups allemaal interessant. Vanochtend gingen er drie (Banjer, Roxx en Abby) achter een kip aan. We hebben meteen maar duidelijk gemaakt dat, dat niet de bedoeling is.

27 december 2014: Hoera, de pups zijn 6 weken jong. Hoewel er overal in Nederland chaos op de weg was vanwege sneeuw en gladheid, viel de sneeuwval hier aan de Guldenweg wel mee. Toch moesten Ellen, Tara en Pascal, die al onderweg waren vanuit België om ‘hun’ Brembo te knuffelen, noodgedwongen weer omkeren vanwege het slechte weer. Heel jammer. Ook vonden de pups het weer buiten niet heel aangenaam (zie video). Ze hebben ook weer lekker binnen gespeeld (video).

PS: naast Abby en Bikkel is nu ook Banjer zijn riempje verloren.

24 december 2014:De pups waren vanavond zo lekker aan het spelen, dat we het niet konden laten er veel foto’s van te maken. Om die reden hebben we de fotogalerij ook doorklikbaar gemaakt. Maar dat neemt veel ruimte in beslag, vandaar dat de galerij samen met de alle video’s op een nieuwe pagina staat. Vanavond hebben de pups voor het eerst een botje gehad. Ook dat is te zien op de foto’s. (NB: Bikkel en Abby zijn hun riempje verloren.)

23 december 2014 (Roxx Brembo Abby 40)

Maartje en Willem waren vanmiddag op bezoek bij de pups. Na het spelen (video) vielen de pups bij Willem in slaap.

23 december 2014 (3)

22 december 2014: Vandaag zagen de pups er op hun kerstbest uit voor een fotoshoot bij Lux(e) in beeld! / Annet Piek Fotografie. Enkele foto’s van achter de schermen staan in de galerij. Voor dé foto’s moet je nog even geduld hebben. Hieronder alvast een voorproefje. Fijne feestdagen allemaal!

Fijne feestdagen!

21 december 2014: Video

20 december 2014:  Vijf weken zijn ze alweer. Brembo, Bikkel, Abby, Banjer en Roxx. Wat vliegt de tijd. Vandaag kregen Banjer en zijn broertjes en zusje bezoek van zijn toekomstige baasjes.  Nadat ze allemaal heerlijk gespeeld hebben, was het weer heerlijk slapen. Er staan weer foto’s in de galerij.

20 december 2014 (5)

19 december2014: Vandaag hebben de pups kennis gemaakt met hondenweer (video) maar ze gingen toch maar weer liever naar binnen om te spelen (video).

Ook hebben we het even over plaatsvervangend vader van de pups, de Sheltie je-weet-wel-reu Mowgli. Hij neemt zijn taak behoorlijk serieus. De pups zijn gek op hem en volgen hem overal. Het liefst hangen ze in zijn haren of bijten in zijn lange neus. Mowgli laat het gelaten toe en heel soms snauwt hij even om ze wat terecht te wijzen. En aan zijn eten moet je ook niet komen (video).

Eerder (14 december) plaatsten we al een foto in de galerij waar Mowgli wordt ‘aangevallen’ en vandaag zijn er wat foto’s en de puppybrigade bij gekomen. Eén waar Brembo lekker bij Mowgli in slaap is gevallen en twee waar Mowgli’s huis is gekraakt door drie pups.

18 december Mowgli en Brembo

17 december 2014: Video

16 december 2014: Vandaag liepen de pups voor het eerst naar buiten. Hier een video daarvan, maar let op, wel wat schokkende ( 😉 ) beelden.

16 december 2014 3 (640x427)

15 december 2014: De pups hebben vandaag allemaal een riempje gekregen. Dat vonden ze wel even wennen. In de galerij staat nog een foto hiervan.

pups riempjes 1

 

14 december 2014: Video (op verkenning) en video (voerbak verslepen) – en we hebben weer wat foto’s in het album gezet.

13 december 2014: De 4 weken oude pups zijn vandaag voor de tweede keer ontwormd

12 december 2014: Spelen, uitdagen, Sheltie  Mowgli ontmoeten, etc. etc. De video van vandaag is een beetje chaotisch, maar wel grappig.

10 december 2014: De pups spelen, dagen uit, onderzoeken, en komen lekker met je knuffelen. Je komt echt ogen te kort.
Video

9 december 2014: Vanavond zaten er geweekte puppybrokjes door de pap. Ook dat vonden de pups lekker. Verder gaan ze al steeds meer op onderzoek uit. Op deze video van vanavond zie je ze eten, onderzoeken, spelen en de behoefte wel/niet op de krant doen. En je ziet ook dat filmen en een pup de behoefte op de krant willen laten doen, niet echt samen gaat 😉

9 december 2014

7 december 2014: Vanochtend heeft Roxx zijn nieuwe baasjes Pascale, Vygo, Lois en John-Paul ontmoet. Vanavond stond er voor de pups voor het eerst pap op het menu. Daar lusten ze wel pap van.

Roxx met Pascale, Vygo, John-Paul en Lois, Vygo

6 december 2014: Hiep, hiep, hoera, de pups zijn vandaag 3 weken oud. Ze hebben vanochtend voor het eerst puppymelk uit een bak gedronken. Ze hadden het snel door en het werd een lekkere kliederboel. Van de tweede keer melk drinken vanmiddag hebben we een video. Grappig om te zien dat nu andere pups weer meer dronken dan vanochtend.

5 december 2014: Sinterklaas is geweest om van alle pups foto’s te maken. Omdat het er zoveel zijn, hebben we er maar een apart album van gemaakt. Zie helemaal onderaan.

3 december 2014: De pups zijn de afgelopen dagen iedere avond in de huiskamer geweest. Daar slapen ze, eten ze, slapen en eten ze weer en laten ze al steeds meer van zich horen. Op de onderstaande foto slapen ze, maar in de video van gisteravond kun je zien hoe ze spelen en van zich laten horen.

2 december 2014

30 november 2014: De pups mochten vandaag voor het eerst in de woonkamer en ze hebben het er prima naar hun zin. Ziva voelt zich ook goed op haar gemak met de situatie.

Foto’s staan in het fotoalbum. Op deze korte video zijn de pups aan het drinken. En op deze video is onder meer te zien dat de pups al met elkaar beginnen te spelen. Zodra de pups hun behoeften willen doen, zetten we ze op een krant. We hebben Roxx overigens even een bandje om gedaan, omdat Roxx en Bikkel dan iets sneller uit elkaar te houden zijn.

Vandaag zijn de pups ook voor de eerste keer ontwormd.

30 november pups 1e x in woonkamer (4)

29 november 2014: Brembo (reu 4) verhuist in januari naar zijn baasjes Ellen, Pascal en Tara in België.

Brembo met Ellen en Pascal

Bikkel (reu 1) wordt begin volgend jaar lid van het gezin van Marja en Pieter en gaat naar Zeeland.

Bikkel met Marja en Pieter

Banjer (reu 5) wordt het maatje van Drikus en Riekie in Overijssel.

Banjer met Drikus en Riekie

John-Paul, Lois, Vygo en Pascale uit Noord Brabant worden de baasjes van Roxx (reu 2).

Roxx

… en Abby blijft op de Guldenweg wonen.

Abby en Henk

26 november:  Video

24 november 2014: De oogjes van alle vijf pups zijn al aan het open gaan.

22 november 2014: De pups zijn een week oud. Inmiddels is ook bekend welke namen ze gaan krijgen. De reutjes gaan Brembo, Bikkel, Banjer en Roxx heten. Welke reu welke naam krijgt wordt binnenkort duidelijk. Het teefje (pup 3) krijgt de naam Abby.

20141122_met tekst (640x427)

21 november 2014: Eigenlijk is er niet zoveel nieuws te vertellen. De pups drinken en groeien allemaal goed. Heel positief dus. Ziva gaat steeds vaker en wat langer even lekker naar buiten of komt bij ons in de kamer zitten. Ze blijft heel zorgzaam, maar kan haar pups nu dus ook wel een tijdje alleen laten. We hebben nog een korte video van gisteren toegevoegd. Het teefje is de enige met een vlekje in haar nek. Ze heeft ook de witste snoet. De rest zijn allemaal reutjes.

20 november 2014: Video

19 november 2014: We hebben foto’s toegevoegd aan de galerij.

18 november 2014: Elke dag wegen we de pups en ze groeien allemaal goed. Ziva is erg gek en met haar zoons en dochter. Ze toont ook alweer het vrolijke Boxergedrag als ze even uit is. Als je haar dan ziet springen, zou je niet zeggen dat ze een paar dagen geleden een keizersnede heeft gehad. Ook haar temperatuur is iedere dag normaal.

17 november 2014: Het gaat goed met Ziva en haar pups. Alle vijf pups zijn goed vlot en drinken goed. Omdat ze zich steeds in de dekentjes en onder het vetbed verstopten, hebben we die vervangen door stro. Ziva zorgt goed voor haar kroost.

Video

17 november 2014

15 november 2014: de pups zijn er. Vandaag, begin van de avond, is de eerste pup (reu) met behulp van de dierenarts (vanwege stuitligging) geboren. Ziva was meteen heel zorgzaam en de pup was goed vlot en lag al snel moedermelk te drinken. Later op de avond zijn de dierenartsen overgegaan op een keizersnede. Er werden nog vier pups (drie reuen en een teef) geboren. Moeder en kroost maakt het goed. De eerste gewichten variëren tussen 590 en 706 gram.

Met dank aan het super team van Dierenartsenpraktijk Wenters.

15 november 2014

6 november 2014: het komt al dichtbij. Ziva groeit goed. Ze is nog heel vrolijk en speels, maar wordt wel wat voorzichtiger en nog aanhankelijker. Nog ongeveer een weekje en dan verwacht ze haar pups.

Ziva op 5 november 2014

10 oktober 2014: op de 28-dagen-scan kon de dierenarts in ieder geval vier pups zien.

Scan 28 dagen
Scan 28 dagen

Lorenzo van Wordanis

Lorenzo van Wordanis
Lorenzo van Wordanis

Meer info: [email protected] | +31 6 53 39 19 36

Sportpaarden & Sportpony's & Boxers van de Guldenweg